Velkommen til åpen dag

Bane NOR gjentar suksessen og arrangerer åpen dag på Horten stasjon, 8. september 2024.

  • Vestfoldbanen
  • Vestfold
  • Nytt dobbeltspor Nykirke-Barkåker
  • Prosjektnyheter
  • Utbyggingsprosjekt

Publisert: 4. september 2024 klokken 15:09

Togstasjon og parkeringsplass under utbygging

Det vil bli etablert en parkeringsplass på høyre side av parkeringsplassen som er under etablering. Hit vil det bli skiltet fra avkjøringen på rv. 19

Ønsker å vise frem Horten stasjon

- Er du nysgjerrig på den nye togstasjonen og dobbeltsporet som bygges? Da bør du ta turen til åpen dag på nye Horten stasjon søndag 8. september klokken 11-14, sier byggeleder og arrangementsansvarlig Marianne Larsen. 

- Vi i utbyggingsprosjektet gleder oss til å møte innbyggerne og andre som er nysgjerrige på det vi bygger, sier Larsen.

Arrangementet er et samarbeid med Bane NOR og entreprenørene NRC og Sapinor. – Vi ønsker å vise frem stasjonen, så i år legger vi arrangementet hit, slik vi også gjorde i fjor. Det blir mulig gå opp på stasjonsplattformene, og se på og sitte i store kule maskiner. Det blir også mulig å få informasjon om prosjektet, og å snakke med prosjektledelsen, forklarer Larsen

Gratis arrangement

Larsen forteller at det blir enkel servering med noe å bite i og drikke til. Både inngang og den enkle serveringen er gratis for alle. Det er god plass til parkering. Larsen forteller at de etablerer en parkeringsplass, ved siden av parkeringsplassen som er under etablering. Fra avkjøringen på rv. 19 vil veien til parkeringsplassen være godt skiltet.

Du kan selvsagt også komme til fots eller med sykkel, da anbefaleren hun at du kommer via gangbrua. - Dette er jo en byggeplass hvor vi lager jernbane, så jeg oppfordre alle til å ta på gode sko og generelt klær etter værforholdene, sier Larsen.

Ny og moderne togstasjon

- På Horten stasjon vil det bli ca 650 parkeringsplasser. Det vil også bli ladestasjoner for elbil, kiss-and-ride, og busser kan stoppe rett utafor plattformen. Det blir sykkelhotell og gangbru fra Viulsrød mot oppgang til plattform og sykkelhotellet, forklarer Larsen

I tillegg etableres snøsmelteanlegg på plattformene slik at det skal være isfritt for passasjerene. Det vil også være en varmebu på hver plattform, og det tilrettelegges for solcelleanlegg på taket av stasjon

Utbyggingsprosjektet - Dobbeltspor Nykirke-Barkåker

For å legge til rette for økt fart og flere avganger på Vestfoldbanen, bygger Bane NOR nytt dobbeltspor fra Nykirke sør for Holmestrand til Barkåker nord for Tønsberg. Det er en strekning på totalt 13,6 kilometer. Inkludert i prosjektet er en ny og moderne stasjon på Skoppum, togparkering på Barkåker og oppgradering av Tønsberg stasjon.

- Utbyggingen startet for fullt i første halvår 2020, vi gleder oss til å vise frem hvor langt vi har kommet i prosessen, avslutter byggeleder Larsen.


Publisert: 4. september 2024 klokken 15:09