Nyhetsarkiv

 • Utbyggingsdirektør Stine Undrum slutter i Bane NOR

  Etter snart 16 år i Jernbaneverket og Bane NOR har konserndirektør for Utbygging, Stine Undrum, valgt å si opp sin stilling. Bettina Sandvin, som i dag er prosjektdirektør i Utbygging Øst, har takket ja til å fungere i rollen som konserndirektør for Utbygging fra 11. april.

 • Stor oppryddingsjobb etter uvær og ras på Bergensbanen

  Natt til fredag 17. mars var krevende for passasjerer og mannskaper langs Bergensbanen etter snøras og uvær. Det var også flere tilfeller der ryddemannskapene hjalp tog med utfordringer i uværet.

 • Gorm Frimannslund trer av som konsernsjef

  Sammen med styret i Bane NOR har Frimannslund besluttet at han går av som konsernsjef i statsforetaket.

 • Vekst i godstrafikken i 2022

  Godstrafikken på jernbanen øker. I 2022 gikk varetransporten på Nordlandsbanen opp åtte prosent. På Dovrebanen og Østfoldbanen var veksten syv og fem prosent.

  Bilde av et godstog som kjører gjennom et snødekt fjellandskap.
 • Vår kommentar til Statens jernbanetilsyns rapport om Romeriksporten

  Statens jernbanetilsyn har ført tilsyn med Bane NOR etter at to tog med omkring 550 passasjerer ble stående fast i Romeriksporten i over fire timer den 12. desember 2022. Her er vår kommentar til rapporten som kom i dag.

  Bildet er av konserndirektør i Bane NOR, Sverre Kjenne.
 • Velkommen tilbake til Follobanen

  Tusen takk til pendlere og andre togreisende på Østfoldbanen og Follobanen som har vært tålmodige med oss. I dag startet vi opp persontrafikken på Follobanen igjen.

 • Follobanen åpnet for trafikk 5. mars

  Takk til alle pendlere og reisende på Østfoldbanen som har vært tålmodige med oss de siste ti ukene, mens Follobanen har vært stengt. Fra 5. mars kjører endelig togene igjen.

 • Arbeid på jernbanen på Østlandet påsken 2023

  Færre tar toget når det er felles ferietid. Da bruker Bane NOR anledningen til å utføre arbeid i og ved jernbanesporet.

 • Derfor trenger vi kommunikasjonsrådgivere

  I Bane NOR har vi en avdeling som heter Kommunikasjon og samfunnskontakt. Her jobber det 44 ansatte fordelt på 42 årsverk. Vi forteller gjerne hva vi gjør.

  Bilde av et bord med et kart. Vi ser flere hender som peker ned mot kartet, og det er tydelig at det står flere rundt bordet og diskuterer.
 • Sikkerhet først – så åpner vi Follobanen

  Vi har ikke så mange hemmeligheter i Bane NOR. Men, det hender at vi holder noe for oss selv inntil vi har alle fakta på bordet. Det gjør vi for å være helt sikre på at det vi forteller er både etterrettelig og pålitelig.

  Nattarbeider i sporet ved Ski stasjon