Arbeid i Stangebyen og langs Dovrebanen fra lørdag 28. september

Tre mil ny jernbane bygges nå mot Hamar, og arbeid i sporet stenger Dovrebanen lørdag 28. september frem til onsdag morgen 2. oktober.

  • Dobbeltspor gjennom Stange kommune
  • Nabovarsel
  • Prosjektnyheter

Publisert: 18. september 2024 klokken 12:34

Illustrasjonsfoto

Arbeid i jernbanesporet Bane NOR

– Dagens togtrafikk skal inn på et annet spor enn det som brukes i dag, og da trengs langhelgen for å bygge om sporet. Når banen først er stengt, starter vi også opp arbeidet med ny stasjon i Stange og annet arbeid langs Dovrebanen, sier prosjektsjef i Bane NOR, Anders Linnestad.

Litt bråk blir det

Det meste av støyende arbeider er lagt til dagtid, men det kan bli litt bråk nattestid. Det blir merkbart i Stangebyen, der arbeidene med ny stasjon starter opp.

– Nabovarsler sendes ut og de som blir mest berørt av støy får tilbud om alternativ overnatting. Ta gjerne kontakt med vår nabokontakt om du har spørsmål om dette, sier prosjektsjef Anders Linnestad.

Nabotelefon (kl. 9-15) 901 60 083
E-post stange_utbygging@banenor.no


I Stange sentrum
skal det utføres vegetasjonsrensk i området sør for Østre Volla, pressing av rør under jernbanen, sør for sentrumspassasjen, og demontering av en gammel plattform som ikke lenger er i bruk. Arbeidene vil utføres med bruk av gravemaskiner, boremaskin, dumpere og mindre utstyr. Det er planlagt døgnkontinuerlig drift av aktivitetene, men de mest støyende aktivitetene gjennomføres så lang det er mulig på dagtid.

Ved Espa (Kleverud) skal Veidekke utføre arbeider med å legge om sporet. Dagens togtrafikk skal inn på et annet spor enn det som brukes i dag. Omleggingen vil frigjøre et spor til anleggsarbeid som skal skje inne i den nye jernbanetunnelen. Arbeidet vil pågå døgnkontinuerlig.

Ved Nerli skal Hæhre utføre spunting inntil det eksisterende jernbanesporet. Arbeidet vil utføres med 2 spuntrigger. Det blir også arbeid med oppgradering av jernbanesporet og bruk av gravemaskiner og dumpere. Dette arbeidet vil gå døgnkontinuerlig fra lørdag 28/9 klokka åtte om morgenen, og frem til 1/10 klokka elleve om kvelden.

Ved Sørli skal Hæhre utføre sprengninger inntil det eksisterende jernbanesporet. Arbeidet innebærer også graving, opplasting og tipping av stein.

De fleste arbeidsoperasjonene i sporbruddet bråker ikke mer enn normal togtrafikk gjør. De mest støyende arbeids er planlagt gjennomført fra lørdag morgen til søndag kveld.

Mellom Stange og Hamar
Det skal gjennomføres grunnboringer fra Stange og nordover mot Hamar. Arbeidene er planlagt gjennomført mellom klokka 8 og 20. I tillegg vil det kunne gjennomføres ulike mindre arbeider knyttet til drift og vedlikehold av dagens jernbane på strekningen.

På Hamar stasjon fortsetter arbeidet med riving av enkelte spor og det blir gjennomført grunnundersøkelser.

Nabovarsling

Naboer vil bli varslet gjennom Bane NORs vanlige infokanaler. De som blir utsatt for støy fra arbeidene vil varsles med egen SMS. De naboene som blir mest berørt av støyende nattarbeider vil få tilbud om alternativt overnattingssted. Ved vesentlig endringer vil det sendes ut oppdatert informasjon til de som blir berørt.


Skrevet av

  • Thor Erik Skarpen

Publisert: 18. september 2024 klokken 12:34