Vedlikehold på Ofotbanen

Mellom 15. – 17. september settes togtrafikken på pause for å utføre nødvendig vedlikehold av Ofotbanen.

  • Nyheter og aktuelt

Publisert: 10. september 2024 klokken 09:27

arbeidere jobber på Ofotbanen

Ofotbanen krever mye vedlikehold. Her fra svillebytte tidligere i år. Bane NOR

Mellom 15.-17.september settes trafikken på Ofotbanen på pause slik at vi kan utføre vedlikehold langs strekningen.

–  Arbeidet som skal gjennomføres har vært planlagt lenge, og det er nødvendig vedlikehold som å bytte sporveksler, stikkrenner og skinner, sier Thor Brækkan, regiondirektør i Bane NOR.

Vedlikeholdsarbeid pågår kontinuerlig på jernbanen, men intensive arbeidshelger er helt nødvendig for å få gjennomført tilstrekkelig vedlikehold, sier Brækkan:

– Vi utnytter alltid ledige luker mellom togene for å gjøre vedlikehold. Vi får gjort mye, men noen ganger i året er vi avhengige av å stenge sporet for trafikk for å gjøre nødvendige tiltak på en enda mer effektiv og driftssikker måte.

Påvirker togtilbudet

Når det pågår arbeid i sporet, kan ikke toget kjøre som vanlig. Derfor blir det buss-for-tog på strekningene denne helga. For detaljer om alternativ transport, se togselskapenes apper eller hjemmesider for mer informasjon.

Ikke gå i sporet

Vi minner om at det er farlig og forbudt å ferdes i, eller i nærheten av jernbanespor og høgspenningsanlegg. Selv om den vanlige togtrafikken er innstilt, kan det komme arbeidstog når som helst.

Her skal vi jobbe:

I løpet av de to dagene sporet er stengt, foregår det hektisk aktivitet langs hele strekningen. Vi skal blant annet bytte stikkrenner for å unngå flom ved mye nedbør, vedlikeholde snøoverbygg, bytte skinner og gjøre rutinemessige kontroller.

Narvikterminalen: Vi skal bytte en planovergang ved Narvikterminalen. Dette innebærer blant annet å bygge nytt spor og legge ny asfalt i området rundt planovergangen. Arbeidet pågår døgnkontinuerlig og vil medføre støy. Berørte naboer blir varslet via SMS.

Narvik stasjon: Skinnebytte og generelt vedlikehold av sporene på stasjonen.


Publisert: 10. september 2024 klokken 09:27