Persontog sporet av på Nordlandsbanen

Et persontog på vei fra Trondheim S til Bodø sporet av nord for Bjerka ca. klokken 14:15 torsdag 24. oktober. Én person er bekreftet omkommet i ulykken.

  • Nyheter og aktuelt

Publisert: 24. oktober 2024 klokken 15:26

Oppdatert: 25. oktober 2024 klokken 09:17

Toget kjørte fra Trondheim S klokken 07:49 og var på vei til Bodø. Etter alt å dømme har toget kjørt inn i et steinras.  Toget bestod av lokomotiv og fem vogner.

Politiet i Nordland har bekreftet at lokføreren er omkommet i ulykken. Fire andre personer ble skadet.

– Denne ulykken berører oss alle sterkt, og våre tanker går til de pårørende og de som er berørt av ulykken, sier konsernsjef Thor Gjermund Eriksen i Bane NOR.

Bane NOR har satt krisestab og har hatt fokus på å bistå nødetatene med redningsarbeidet. En geolog vil dra ut til ulykkesstedet og gjøre sine vurderinger. Videre vil vi delta i undersøkelsene av omstendighetene rundt ulykken, samtidig som vi forbereder opprydning og utbedring av skadene.  

E6 og Nordlandsbanen er i øyeblikket stengt ved ulykkesstedet. Banen vil forbli stengt i flere dager i påvente av undersøkelser, opprydning og utbedring av skadene.

Statens havarikommisjon er fredag på plass ved ulykkesstedet, det er også Bane NORs Undersøkelses- og analyseenhet.

Fredag vil samferdselsminister Jon-Ivar Nygård, administrerende direktør Rikke Lind i SJ Norge og konsernsjef Thor Gjermund Eriksen i Bane NOR besøke ulykkesstedet.  


Publisert: 24. oktober 2024 klokken 15:26

Oppdatert: 25. oktober 2024 klokken 09:17