Hele Bergensbanen åpen for trafikk

Vi har utbedret skadene på strekningen Finse - Myrdal, og hele Bergensbanen er nå åpen for trafikk. Strekningen har vært stengt etter brann i et snøoverbygg.

  • Nyheter og aktuelt

Publisert: 10. oktober 2024 klokken 09:43

Tog kjører forbi vann

Togene kjører igjen på hele Bergensbanen. Foto: Alexander M. Ellingsen, Bane NOR

Etter brannen i et snøoverbygg mellom Fagernut og Hallingskeid mandag 7. oktober har vi jobbet natt og dag med å utbedre skadene på infrastrukturen. Til tross for svært dårlig vær i fjellet med kraftig vind på stedet så er vi nå ferdige med arbeidet, og strekningen er åpen for trafikk. 

 - Vi har jobbet på spreng slik at de reisenede så raskt som mulig kunne kjøre tog utslippsfritt på hele Bergensbanen og gods bli fraktet på bane igjen , sier regiondirektør Hans Gunnar Dokken i Bane NOR.

Menn i gult og oransje arbeidstøy jobber ved jernbanesporet

Onsdag formiddag ble det jobbet for fullt med å bygge opp kontaktledningsanlegget. Bane NOR

Store skader etter brannen

Brannen i snøoverbygget førte til at vi måtte bytte alt av sviller, skinner og alle signalkabler i et område på ca. 200 meter. Hele kontaktledningsanlegget måtte bygges opp igjen, og vi har installert nye fundamenter til mastene til kontaktledningsanlegget.

Det var mandag 7. oktober kl. 06:40 at det ble meldt om brann i et 104 meter langt snøoverbygg mellom Fagernut og Hallingskeid på Bergensbanen. 

Brannen var krevende å slukke, og brannvesenet jobbet fra begge sider av snøoverbygget med slukking. De klarte å forhindre at brannen spredte seg videre til nærliggende snøoverbygg. Ingen personer ble skadet. Bane NOR bistod nødetatene i arbeidet.

Rødgule flammer fra brann i bygning på fjellet

Brannen i snøoverbygget startet mandag 7. oktober om morgenen. Foto: Bane NOR

Bergensbanen delvis stengt på grunn av brann i snøoverbygg


Publisert: 10. oktober 2024 klokken 09:43