Fra trainee til prosjektleder Drammen stasjon
Eirik Botnen Korsnes startet i Bane NOR i 2011. Nå er han prosjektleder på Drammen stasjon i prosjektet Drammen-Kobbervikdalen.
Ser jernbanen som en helhet
Etter å ha tatt en bachelor i elektronikkingeniør fra Høgskolen i Bergen og master i global teknologiledelse ved NTNU, var Korsnes trainee hos oss fra 2011 til 2013.
I traineeprogrammet jobbet han med delprosjektene Barkåker-Tønsberg og Holm-Nykirke og som prosjektlederassistent på jernbaneteknikk. Etter endt traineeprogram fortsatte han hos oss som prosjektleder på fornyelsesprosjekter for Banesjefen på Drammen-Kongsberg, Drammen-Larvik og Eidsvoll-Lillehammer.
- Det var en veldig fin jobb som ga mye helhetsforståelse for hvordan jernbanen driftes. I Bane NOR er det mulig å vokse i rollen, og få nye oppgaver og ansvar ettersom man utvikler seg. Jeg har fått mulighet til å vokse i organisasjonen i et fornuftig tempo. Det er viktig med erfaring og bransjekunnskap før man får lederoppgaver.
Prosjektleder i Drammen
Etter et investeringsprosjekt på Heggedal stasjon startet Eirik Botnen Korsnes som prosjekteringsleder på Drammen-Kobbervikdalen prosjektet.
- Det er veldig spennende å arbeide med komplekse prosjekter nær by og annen infrastruktur. I Bane NOR sine prosjekter er arbeidsdagene varierte slik at man aldri kjeder seg. Vi løser de oppgavene vi skal og har god fremdrift, men det er hektisk til tider.
Sommeren 2019 tok han over som prosjektleder for ny Drammen stasjon og dagsone. Dette er et omfattende prosjekt med mange grensesnitt, blant annet mot eksterne interessenter i byen.
- Arbeidene som gjøres i Drammen påvirker hele bybildet, og det blir kjempebra når vi blir ferdig. I et så stort prosjekt som dette, er det viktig å ha omsorg for helheten, ikke bare et fag, men for hva hele prosjektet skal løse. Målet er at vi kan løse utfordringene sammen og ikke dytter oppgaver rundt på hverandre.
Prosjektet er komplekst og spennende og krever mye koordinering.
- Jeg liker at det er travelt og at vi løser problemer på en god måte. Det er fint når vi gjør det vi skal og alle er fornøyde etterpå, for det gir mestringsfølelse. Det er gøy når vi får alle til å prate sammen og finner gode løsninger som gir vinn-vinn for alle.