Nyheter

 • Testet sikkerheten i Nordens lengste jernbanetunnel

  Dramatiske scener utspilte seg under tirsdagens beredskapsøvelse i Blixtunnelen. Midt i røyken og blinkende blålys ble 174 frivillige evakuert fra et brennende tog.

  Ambulansepersonell og politi på øvelse inne i Blixtunnelen.
 • Mange tilbakemeldinger om parkeringsprosjekt

  Vi tester for tiden et nytt parkeringssystem i Arna og på Eidsvoll. Vi har fått mange innspill som alle tas med når vi vurderer, evaluerer og gjør endringer.

 • – Et viktig steg i den store moderniseringen av jernbanen

  – Vi er i gang med den digitale revolusjonen, og går rett fra jernbane 1.0 til jernbane 2.0, sa statssekretær Johan Vasara under åpningsmarkeringen av Trafikkstyringssentral Nord i Trondheim.

 • Sørlandsbanen åpnet for trafikk

  Natt til fredag sporet et godstog av etter å ha kjørt inn i et jord- og steinras ved Heskestad mellom Moi og Egersund. Berging av konteinere og vogner ble avsluttet mandag ettermiddag. Det har vært krevende oppryddingsarbeid.

 • Nye planer for togparkering sparer samfunnet for milliarder

  Bane NOR har utarbeidet en ny nasjonal strategi for togparkering for å se behovet for parkeringsplasser i landet under ett, spare penger der vi kan og utnytte eksisterende jernbaneanlegg bedre.

 • Nye planer for ERTMS på Gjøvikbanen og Nordlandsbanen

  Tidligere i år utsatte Bane NOR åpningen av det nye signalsystemet ERTMS på Nordlandsbanen og Gjøvikbanen. Ny ambisjon er å ta i bruk signalsystemet på Gjøvikbanen i november 2023, og Nordlandsbanen mot slutten av 2024.

  ERTMS testkjøring på Gjøvikbanen i april 2022. Foto: Ingvald Ramsrud, Bane NOR. Bildet viser flirttog i sporet.
 • Ingen tog mellom Bergen og Voss fra 16. november til 10. desember

  Det er tett mellom togene på Bergensbanen. Slitasjen er stor, og banen trenger stadig vedlikehold. Fra 16. november til 10. desember vil flinke folk være i sving med små og store tiltak. Størst aktivitet blir det lengst i vest.

 • Vår urbane utbygging sparer 4,3 millioner tonn CO2

  Vi planlegger 70 bolig- og næringsprosjekter, nær togstasjoner, i norske byer og tettsteder. Det vil spare kommunene for 4,3 millioner tonn CO2 fordelt på transport, natur og matjord.

 • Tilbyr assistanse i Stavanger og Kristiansand

  Trenger du hjelp for å reise med toget? Nå får du assistanse på stasjonene i Stavanger og Kristiansand. Vi utvider tjenesten for at flere skal kunne ta mer tog.

 • Togstans i Tyskland - sabotasje

  Togstansen i Tyskland er forårsaket av sabotasje - en bevisst og villet handling som førte til svikt i radiokommunikasjonen. Foreløpig er det ingen informasjon om motiv eller mistenkte.