– For en folkefest det ble!

Slik oppsummerte Eidsvoll Ullensaker Blad da prosjektet inviterte til åpen dag på Minnevika jernbanebru søndag 5. mars. Rundt 1200 personer trosset nordavinden og la søndagsturen til nybrua.

Både store og små strømmet til Minnevika jernbanebru på den åpne dagen. (Foto: Marit Linnerud)

– Det er spennende å invitere gjester uten å vite hvor mange som kommer, men så ble det jo rene folkevandringen. Når vi legger arbeid i et slikt arrangement, er det kjempemoro å oppleve så stor interesse, sier prosjektleder Ronny Eirik Hansen i Bane NOR.

Det var mange hyggelige tilbakemeldinger fra de frammøtte, blant dem Eidsvoll-ordfører Hege Svendsen, som også holdt tale og takket prosjektet for godt samarbeid.

I tillegg stod Langset skolekorps for spilling og servering, Løven Lukas snakket med barna om å passe seg for toget, og samarbeidspartnere som Mjøssamlingene og Oplandske Dampskibsselskab (Skibladner) hadde stand på brua.  

– Jeg vil rette en stor takk til alle gode hjelpere for innsatsen, ikke å forglemme også hos entreprenørene og i våre egne rekker, sier prosjektlederen.

– Det eneste skåret i gleden var at vi hadde trykt opp for få brudiplomer, slik at ikke alle som krysset brua kunne få et minne fra dagen.  Men vi sender ut pdf til alle som ber om det i etterkant, legger han til.  (Send en mail til eidsvoll_utbygging@banenor.no)

Arrangementet på søndag var den eneste anledningen hvor publikum fikk slippe ut på brua før vi starter med utlegging av pukk og bygging av jernbane. Det første toget over brua går søndag 15. oktober, samtidig med at alle de 13,5 kilometerne med nytt dobbeltspor gjennom Eidsvoll står ferdig.  

Under finner du en karusell med noen bilder fra arrangementet, samt noen av de fineste tegningene som besøkende barn laget til oss. Tusen takk for en veldig fin dag, alle sammen!