Alle nyheter

Les de siste nyhetene om vårt arbeid i hele landet.

Søkeresultat

Viser 1 - 12 av 784 treff

  • Solid løft for Sandnes sentrum stasjon

    - Mandag 22. april går startskuddet for første del av fornyelse- og oppgraderingsprosjektene på Sandnes sentrum stasjon. Tiltakene omfatter nye heiser og trapper, oppgradering av plattformer, eksisterende ramper og trapper samt øvrige utvendige overflater på betongkonstruksjoner, forteller prosjektleder Jostein Brottveit. 

  • Møt oss på Bylab torsdag 25. april

    Har du spørsmål knyttet til områdestabilitet og bevegelsene Bane NOR har registrert i Moss sentrum?

    Foto som viser utsiden av Bylab.
  • Togene tar pinsepause

    I pinsehelgen stenger Dovrebanen mens Bane NOR jobber høyt og lavt for en bedre jernbane. I tillegg til vanlig vedlikehold skal det gjøres arbeid knyttet til byggingen av nytt dobbeltspor gjennom Stange, blant annet på Stange stasjon.

    Jernbanespor med skinnegående arbeidsmaskiner, mannskap som jobber med kontaktledningen.
  • Informasjonsmøte om Dale kryssingsspor

    Et titalls personer møtte opp da Bane NOR inviterte til åpent møte om kryssingssporet som planlegges på jernbanen på Dale.

    Bilde av deltakerne og foreleser på møterommet
  • Utredet høytsvevende mulighet

    I et samprosjekt mellom flere avdelinger på Bakkenteigen, har kommende ingeniører utredet muligheten for å frakte reisende mellom studiestedet og det som skal bli Horten stasjon.

    Kart-illustrasjon som viser hvor banen kan gå.
  • Store forsinkelser i togtrafikken

    Fjernstyringen av signaler til togene falt ut tirsdag 16. april, i deler av landet. Nå er trafikken i gang igjen, men det forventes store forsinkelser utover ettermiddagen.

    Illustrasjonsfoto
  • Tester nytt signalsystem på Gjøvikbanen – buss for tog for passasjerene

    Bane NOR tester det nye digitale signalsystemet ERTMS på Gjøvikbanen mellom Roa og Gjøvik denne uken. Det digitale signalsystemet er en helt nødvendig fornyelse av jernbanens mange og gamle signalanlegg, og skal gi passasjerene mer stabil jernbane med flere tog i rute.

  • Togparkeringsanlegg, hvorfor det’a?

    Bane NOR bygger et anlegg for parkering av 14 togsett ved Barkåker i Tønsberg. Det må til for å kunne utnytte kapasiteten på et nytt dobbeltspor og kjøre flere avganger i timen.

    Rød bygning, kan ligne på en låve.
  • Helgearbeid Kolbotn 19-21. april

    Bane NOR planlegger arbeider ved Kolbotn stasjon helgen 20-21. april. Det vil bli døgnkontinuerlig arbeid denne helgen, da det ikke skal gå tog på strekningen. Arbeidene vil medføre støy for naboer.

  • Nærmer seg gjenåpning av Randklev bru

    Randklev bru åpner etter planen 20. mai, og da er hele Dovrebanen igjen åpen for togtrafikk. Passasjerer kan dermed reise klima- og miljøvennlig med tog gjennom hele Gudbrandsdalen. Godstrafikken kan gjenopptas på Dovrebanen, og flere persontog kan kjøre på Rørosbanen.

    En stålbru over elva er delt i to og en annen er hel. Foran stor gul heisekran.
  • Når kvikkleire rammer lokalsamfunn

    De siste årene har det oppstått flere hendelser i norske kommuner på det sentrale Østlandet, der kvikkleire har blitt en trussel for omgivelsene.

    Menn og kvinne smiler til kamera. De står ved et bord.
  • Nattarbeider Rosenholm-Kolbotn

    Bane NOR planlegger nattarbeider på Østfoldbanen, mellom Rosenholm og Kolbotn, i perioden 18. april til 8. mai 2024.

Abonner på RSS