Østfoldbanen er åpnet for trafikk – med færre avganger i rushtiden

Trafikken åpnet igjen i går kveld etter problemer med signalanlegget på Ski. Vi har funnet feilen, men det blir dessverre færre avganger mellom Ski og Oslo i rushtiden mens vi utbedrer. Vi beklager så mye til de reisende.

Illustrasjonsfoto. Foto: Nikolas Gogstad

Tirsdag formiddag oppstod det problemer i en ny programvareoppdatering knyttet til signalanlegget. Feilen lammet togtrafikken mellom Kolbotn, Ås/Vestby og Kråkstad.

― Dessverre kan det oppstå barnesykdommer i nye systemer. Vi beklager så mye til de reisende som får et midlertidig dårligere togtilbud. Nå jobber vi med å utbedre feilen slik at togene kan gå som normalt igjen, så raskt som mulig, sier Lars Berge, leder for Område Øst i Bane NOR.

Det er gjort en midlertidig feilretting slik at det igjen kan kjøres tog på strekningen. Inntil feilen er rettet, må vi imidlertid styre togtrafikken mer manuelt. Derfor blir det dessverre færre togavganger på strekningen Ski – Oslo – Ski i rushtiden, frem til vi har klart å utbedre feilen. Den manuelle togstyringen kan også føre til forsinkelser.

Vi anbefaler alle reisende å sjekke hos Vy for oppdatert informasjon om ditt tog.